Maak kennis met de Muziek en Muziekinstrumenten van India

Madhumita Dutta

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Maak kennis met de Muziek en Muziekinstrumenten van India

gebonden: € 15.00

ISBN: 9789076389110, geïllustreerd, 120 blz., September 2010
Formaat: 29.3 (h) x 22.4 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 644 gram.

Uitgever: SA Uitgeverij

bewerkt door: Frank Krishna

vertaald door: Hannah Ellens

beschrijving

Maak kennis met Muziek en Muziekinstrumenten van India
Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in alle aspecten van de Indiase geschiedenis en mythologie. Vanaf de oudheid was muziek zelfs onmisbaar bij bepaalde rituelen en name men al aan dat de muziek een geneeskrachtige en reinigende werking had. Veel schrijvers en deskundigen verwijzen nu nog naar de bovennatuurlijke krachten van raga's en vertellen boeiende verhalen over legendarische leermeesters die wonderen verrichtten met hun muziek en gezang. In de grote gedichten, Ramayana en Mahabharata lezen we dat musici, dansers en acteurs traditioneel aanwezig waren bij allerlei spirituele bijeenkomsten. Met hun optredens zorgden zij voor amusement tijdens de feestelijke samenkomsten en toernooien waaraan voorname mensen deelnamen.

Dit boek biedt een inkijk in de fascinerende wereld van de Indiase muziek en haar musici. Het boek dient als een beginnersgids voor volwassenen, maar ook voor jongeren. Haar inhoud kan uniek worden genoemd en is goed onderbouwd door degelijk onderzoek. Met behulp van eenvoudige en begrijpelijke taal kan de lezer zich volledig inleven in de waarde en hoge kwaliteit van Indiase muziek.

Het boek beschrijft muziekinstrumenten uit de oudheid tot aan het heden. Verschillende elementen van de muziek worden verklaard en verschillende muzikale vormen -van klassiek tot de meest recente filmmuziek- komen aan bod. Ook zijn korte biografieën opgenomen van prominente muziekmaestro's die de Indiase muziek door de eeuwen heen hebben gedragen. Dit boek is in al haar eenvoud bedoeld de kennis en facetten van de Indiase muziek bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.