De geur van massala

C. Bomers; H. Sluijter

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 

paperback/ gebrocheerd: € 14.75

ISBN: 9789076249858, 186 blz.,
Formaat: 20.5 (h) x 14.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 275 gram.

Uitgever: Wedding Nederland B.V.

beschrijving

Leven in India is voor Caroline Bomers en Hans Sluijter een totale onderdompeling in een cultuur die hen vermoeit, verbaast, maar vooral buitengewoon boeit. Hun betrokkenheid is niet die van de oppervlakkige reiziger, die in een paar weken het land doorkruist en nog jaren met de dia's geurt.

Zij werken in India, ze wonen er en ze worden erdoor geraakt. Hans Sluijter maakt zich druk over kinderarbeid en is gefrustreerd door zijn onmacht om er iets aan te doen. Onder valse voorwendselen laat hij zich rondleiden door een Indiase koekjesfabriek en weet zo bewijzen te verzamelen voor het vraagstuk waar velen van weten, maar waar niemand over wil praten. Caroline Bomers huurt een kamer bij een familie in Delhi en maakt zo van dichtbij het dagelijkse Indiase leven mee. Hans en Caroline beschrijven hun ervaringen heel beeldend en schetsen zo een indringend portret van India.

Beide auteurs hebben gestudeerd aan het Derde Wereld Centrum van de universiteit Nijmegen. Caroline Bomers deed in India onderzoek naar vluchtelingenproblematiek en Hans Sluijter werkte als ontwikkelingswerker tegen kinderarbeid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.