Dynamiek in verbinding

invloed in organisaties vanuit contextueel perspectief

Hans Groeneboer; Veresca van den Berge

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dynamiek in verbinding

paperback/ gebrocheerd: € 29.70: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789076193007, geïllustreerd, 120 blz., November 2011
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 506 gram.

Uitgever: 't Gulden Boek (CBC)

illustrator: Jo de Putter

redactie: Els Veurink

beschrijving

Samenwerking vanuit een nieuwe invalshoek
Er is al vanuit veel verschillende invalshoeken bijgedragen aan de kwaliteit van samenwerking. Er zijn boeken verschenen over de invloed van drijfveren, talenten en leiderschapsstijl en over de invloed van communicatie, organisatiestructuren en macht. Deze boeken leveren een belangrijke bijdrage, maar er is ook sprake van een blinde vlek.
De essentiële invloed van de rechtvaardigheid in de balans van het geven en ontvangen tussen mensen blijft namelijk onbesproken: de relationele ethiek. Ook de eerder genoemde invloeden zijn van belang voor samenwerking. maar het is de ethische invalshoek die ze betekenis geeft. Professor Nagy, de ontwerper van de contextuele benadering, heeft de invloed van de relationele ethiek en de relatie met de andere invloeden in een handig model met vier dimensies geplaatst.
Wij willen in dit boek dit model in eerste instantie toegankelijk maken voor leidinggevenden. maar het is inspirerend voor iedereen die samenwerking wil verbeteren door beter zicht op zichzelf en de relatie met de ander. Dit brengt in elke organisatie een nieuwe dynamiek in de verbinding met anderen. Door de benadering van Nagy toe te passen binnen organisaties, zullen mensen meer tot hun recht komen. Samenwerking zal verbeteren en zowel de effectiviteit als de productiviteit zal toenemen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.