Leve het welwezen

Kees van Kooten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leve het welwezen

gebonden: € 21.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789076174655, geïllustreerd, September 2015
Formaat: 22.8 (h) x 16.8 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 489 gram.

Uitgever: Harmonie, Uitgeverij De

beschrijving

Kees van Kooten was al in de allereerste catalogus van De Harmonie present. Dat was, samen met Wim de Bie, bij de aankondiging van de allereerste Bescheurkalender. Vele bijzondere uitgaven volgden.
Voor Leve het welwezen zette Van Kooten zich aan een selectie van de naar zijn smaak leukste internationale cartoons. Maar op 22 augustus 2014 doorkruiste een zware hartaanval zijn werk aan deze derde humorbundel, waardoor het boek van karakter veranderde. Leve het welwezen speelt zich nu voor een groot deel af in het ziekenhuis, waar de schrijver op hilarische wijze in conflict raakt met een medehartpatiënt, die, wat getekende moppen betreft, een erbarmelijk gevoel voor humor blijkt te hebben.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Op het Haagsch Dalton Lyceum richtte Kees van Kooten samen met Wim de Bie cabaretgroep Cebrah op. Na de middelbare school bleef hij met Wim de Bie samenwerken, eerst met de rubriek Klisjeemannetjes voor het radio-programma Uitlaat. Vanaf 1965 verschijnen Van Kooten en De Bie ook op televisie.

Van Kooten publiceerde vanaf 1967 de rubriek Treitertrends in de Haagse Post. In 1969 debuteerde Van Kooten in boekvorm met de gebundelde columns van Treitertrends.
Hij schreef cabaretteksten en liedjes voor cabaretiers als Wim Kan en Gerard Cox. Met Wim de Bie schreef hij onder meer teksten voor de Johnny & Rijk Show en diverse scenario's.

In 1972 richtte Van Kooten met De Bie het Simplisties Verbond op en namen ze wekelijks de actualiteit op de hak. In 1974 en 1977 werden Van Kooten en De Bie voor het Simplisties Verbond bekroond met de Nipkow-schijf en in 1985 met de Ere-Nipkowschijf.
Van 1973 tot 1986 verscheen elk jaar de Bescheurkalender. Vanaf 1985 kwam het populaire Keek op de Week elke zondagavond op tv.

In 1987 kwam Het Groot Bescheurboek uit, een verzameling van het beste werk uit veertien jaar Bescheurkalender.
Bij uitgeverij De Bezige Bij verscheen een reeks boeken van Van Kooten, waaronder Veertig, Modernismen, Koot graaft zich autobio en Annie.

Kees van Kooten stopte in 1998 met alle televisie-optredens. Vanaf die tijd wijdt hij zich fulltime aan zijn schrijverscarrière en in 1999 verscheen zijn eerste kinderboek, Het Schaampaard.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.