Morgen komt Liesbeth

Olivier Willemsen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Morgen komt Liesbeth

paperback/ gebrocheerd: € 17.90

ISBN: 9789076174419, September 2014
Formaat: 20.0 (h) x 12.3 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 170 gram.

Uitgever: Harmonie, Uitgeverij De

beschrijving

Morgen komt Liesbeth. We wachten al twee weken op haar. Soms stapt er iemand uit de tram die op Liesbeth lijkt. Dan drukken we ons tegen het raam. Zodra het licht wordt, zitten we daar in het raamkozijn. We kijken de eerste trams in de Gürtel leeg. En we kijken naar de sneeuw. De verse sneeuw op de daken tegenover ons, of die in Gürtel beneden. We weten zeker dat Liesbeth morgen komt, maar we hoopten op wat eerder. Ze had dit zelf gezegd. 'Reken er niet op' zei ze, 'maar misschien kom ik wat eerder.'

We wonen hoog boven de Weense Gürtel. Vanaf onze vensterbank beleven we de wereld. En door de foto's die vader dagelijks maakt. Buiten komen we niet. Als vader op een dag verdwijnt, belooft Liesbeth zich over ons te ontfermen.

Morgen komt Liesbeth, het debuut van Olivier Willemsen, begint als een onschuldig verhaal, maar ontwikkelt zich sluipenderwijs tot een luguber sprookje.

Olivier Willemsen is hoofd communicatie van De Balie in Amsterdam en werkt aan zijn tweede roman.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Olivier Willemsen (1980) groeide op in het Brabantse dorp Haps aan de grens met Duitsland. Toen hij jonger was schreef hij fictieve nieuwsberichtjes.
Olivier Willemsen studeerde geschiedenis aan de UvA en werkt nu als tekstschrijver en columnist voor debatcentrum De Balie.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.