De kracht van de alternatieven

duel in de geneeskunde met uw gezondheid als inzet

Toine de Graaf

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De kracht van de alternatieven

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789076161136, 180 blz., November 2016
Formaat: 20.0 (h) x 13.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 288 gram.

Uitgever: Ortho Communications & Science B.V., Uitgeverij

serienaam/reeks: Ortho Dossier

beschrijving

Het 'alternatieve circuit' is na de millenniumwisseling onder toenemende druk komen te staan. Op verschillende manieren en zo sterk, dat je kunt spreken van een jacht op de alternatieven. Vooral het verwijt 'niet bewezen' herhaalt zich voortdurend.

Tegelijk zijn binnen Nederland, en ook daarbuiten, ontwikkelingen gaande die bijdragen aan een milder klimaat. Het lijkt erop dat de reguliere gezondheidszorg basale principes uit de alternatieve geneeskunde begint te omarmen. Langzaam maar zeker groeit de steun voor de alternatieven, deels onder de oppervlakte. Er zijn signalen van een kentering, voor wie ze zien wil. Dit gaat samen met een herwaardering van de kracht van de alternatieven. De sympathie geldt vooral de aandacht voor de patiënt, die bovendien de hele mens betreft. Dit in scherp contrast met de haastige, reguliere geneeskunde die de patiënt in 'stukjes' heeft opgeknipt.

Uit het voorwoord van oud-apotheker dr. Gert E. Schuitemaker: "Gewone mensen raken meer en meer teleurgesteld in de reguliere zorg en hebben besloten zelf op zoek te gaan. Dit boek vertelt hen over de kracht van de alternatieven en zal bij deze zoektocht zeker helpen."

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.