Oosterse filosofie

vijf levensbeschouwingen

Marc Brookhuis

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Oosterse filosofie

paperback/ gebrocheerd: € 12.45

ISBN: 9789075982565, geïllustreerd, 80 blz., October 2010
Formaat: 21.3 (h) x 14.9 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 134 gram.

Uitgever: Actua uitgeverij

redactie: J.C. Koudenburg

beschrijving

De oosterse filosofie kent een rijke historie die teruggaat tot zeker 1500 voor Christus. De bronnen van de oosterse filosofie liggen in Azië en dan vooral in India en China. Oosterse filosofie verschilt sterk van de westerse filosofie. In algemene zin kun je zeggen dat oosterse filosofie vooral gericht is op de werkelijkheid terwijl de westerse filosofie zich richt op de waarheid.

In dit boek wordt ingegaan op de vijf bekendste levensbeschouwingen uit de oosterse filosofie: het hindoeïsme, boeddhisme, confucianisme, taoïsme en zen. De belangrijkste kenmerken komen aan bod en ook wordt stil gestaan bij het doel van elke levensbeschouwing.
Omvang: 80 pagina's
Formaat: 15 cm x 21 cm
Auteur: Marc Brookhuis
Marc Brookhuis, (17/12/1969), is Bestuurskundige, afgestudeerd in crisis-management.
Hij heeft zich zowel tijdens als na zijn afstuderen in brede zin verdiept, onder andere in Persoonlijkheidspsychologie, Filosofie en Oosterse Filosofie met de nadruk op het zenboeddhisme.

Marc werkt al jaren als personal coach en zenleraar en geeft diverse zen cursussen zoals Zen en Boogschieten en Zen en Zang. Daarnaast heeft hij een eigen coaching- en adviesbureau 4 & 2 (www.vierentwee.nl).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.