Onafhankelijk denken

filosofie als instrument

Marc Brookhuis

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Onafhankelijk denken

paperback/ gebrocheerd: € 12.45

ISBN: 9789075982459, geïllustreerd, 80 blz., October 2010
Formaat: 21.2 (h) x 15.2 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 143 gram.

Uitgever: Actua uitgeverij

redactie: J.C. Koudenburg

beschrijving

We worden overstelpt met informatie. Op televisie, radio, de kranten of internet…. Overal horen we meningen, stellingen en opinies. Maar klopt datgene wat gezegd wordt wel? En, wat vinden we eigenlijk zelf? Hebben we zelf nog de ruimte om na te denken en originele gedachten te ontwikkelen? Of herhalen we alleen maar wat ons door anderen is voorgezegd?
Dit boek probeert het eigen denken te stimuleren. Daarvoor wordt onder andere gebruik gemaakt van de filosofie, een terrein waarin het denken centraal staat. Twee aspecten worden uitgelicht: De onderzoekende fase waarin het ontwikkelen van eigen gedachten centraal staat en de kritische fase waarin gedachten, stellingen en meningen nader worden onderzocht.
Marc Brookhuis, (17/12/1969), is Bestuurskundige, afgestudeerd in crisis-management.
Hij heeft zich zowel tijdens als na zijn afstuderen in brede zin verdiept, onder andere in Persoonlijkheidspsychologie, Filosofie en Oosterse Filosofie met de nadruk op het zenboeddhisme.

Marc werkt al jaren als personal coach en zenleraar en geeft diverse zen cursussen zoals Zen en Boogschieten en Zen en Zang. Daarnaast heeft hij een eigen coaching- en adviesbureau 4 & 2 (www.vierentwee.nl).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.