Reismenu

verhalen in gerechten

Cor Hospes

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Reismenu

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789075979183, geïllustreerd, 216 blz., December 2008
Formaat: 16.2 (h) x 16.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 392 gram.

Uitgever: KunstMag

illustrator: R. van der Vet

beschrijving

Cor Hospes is culinair journalist. Hij schrijft al jaren culinaire verhalen voor de grootste kranten en tijdschriften van ons land. Hij heeft onder meer een rubriek in delicious en een wijncolumn in dagblad De Pers. Hospes was de afgelopen jaren, samen met fotograaf Rob van der Vet, regelmatig in het buitenland voor culinaire – of reisreportages.

Het eerste kook- reis- en leesboek van ons land, door culinair journalist Cor Hospes.

De verhalen geuren je tegemoet
Reismenu bevat verhalen uit de hele wereld, van Australië tot Zierikzee, van Noorwegen tot Zuid-Afrika. Zo is er het verhaal over varkens die opgroeien in een monnikenklooster in Limburg en over de Njang Njang-man in de jungle van Suriname, een soort medicijnman die het bos als apotheek gebruikt. Het verhaal over de Pakistaanse wijk in Birmingham geurt je tegemoet. Spannend is het avontuur in een township in Zuid-Afrika en romantisch het verhaal over een gezelschap op wijnreis in Frankrijk; de één verliefd op de Côte du Rhône, de ander op de wijnmaker. Met als toetje een “Coeur à la crème”. Elk verhaal inspireerde receptenschrijfster Ingmar Niezen tot het maken van een gerecht. In totaal creëerde zij 30 gerechten bij even zoveel verhalen, verdeeld over voor-, hoofd- en nagerechten. (Food)styliste Hanneke Boers zette de gerechten smakelijk voor de camera en Lotte Wolf, de jongste sommelier van ons land, zorgde voor een passende wijntip.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.