Pioneering Rotterdam - Rotterdam Baanbrekend

Vincent Martens; Paul Martens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Pioneering Rotterdam - Rotterdam Baanbrekend

gebonden: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789075860344, geïllustreerd, 180 blz., November 2020
Formaat: 27.7 (h) x 21.9 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 1126 gram.

Uitgever: Fotografie Paul Martens

beschrijving

Fotograaf Paul Martens toont een baanbrekende stad in ruim 100 foto’s. Waarom is Rotterdam Baanbrekend? Wat doen Rotterdammers als ze worden geconfronteerd met uitdagingen of tegenslag? Aanschouw de vooruitstrevende en innovatieve Maasstad door de lens van fotograaf Paul Martens. De stad is een levend kunstwerk gevormd door het verleden met het oog op de toekomst.

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveOmschrijving:

In Rotterdam Baanbrekend laat Fotograaf Paul Martens u de stad door zijn lens zien. In 143 prachtige foto’s verdeeld over 180 pagina’s krijgt u een compleet beeld van de baanbrekende stad. Dit is het zevende fotoboek van de Rotterdamse fotograaf die de havenstad vastlegt vanaf de grond, vanuit de lucht, overdag en ’s nachts. Het is een uniek boek dat is gecreëerd om bij iedere Rotterdam-liefhebber een gevoel van trots en liefde voor de stad aan te wakkeren.

Rotterdamse Iconen
Rotterdam is een stad die dingen anders aanpakt dan vele andere steden. Dit is terug te zien in de historie, architectuur, transport, de haven en het dagelijks leven. Aan de hand van deze thema’s neemt Paul’s zoon Vincent u mee op een tour door de stad. Alle iconen van de stad zijn terug te vinden in het boek: de historische gebouwen zoals het Witte Huis, de Laurenskerk, het Stadhuis en het Schielandshuis; de gerenommeerde iconen als de Erasmusbrug, Willemsbrug, Euromast; maar ook gloednieuwe publiekstrekkers als de Markthal en het Depot Boijmans Van Beuningen.

Jubileum
Paul Martens viert in 2020 het 40-jarige jubileum. In 1980 opende Paul en zijn vrouw een fotowinkel aan de Aelbrechtskolk te Rotterdam Delfshaven. 40 jaar verder is Martens een begrip in Rotterdam en omstreken en hebben duizenden gezinnen zijn werk in huis. Dit boek is Paul’s zevende Rotterdam Fotoboek en deze speciale editie is een extra dikke uitgave.
toelichtingFotograaf Paul Martens viert 40 jarig jubileum met nieuw fotoboek
29-10-2020 Nieuwerkerk aan den IJssel
Eind 2020 is het 40 jaar geleden dat Fotografie Paul Martens werd opgericht.
Op de verjaardag van zijn vrouw Marga schreef Paul Martens zich in als Fotograaf.
40 jaar later is hij een begrip geworden in Rotterdam en omstreken met zijn foto’s van de Rotterdamse skyline.
Van pasfoto’s en trouwreportages via boeken, posters en ansicht kaarten naar timelapse producties en 360° video. Het verhaal van 40 jaar fotografie Paul Martens is er een van constante zoektocht naar nieuwe mogelijkheden. Hij is net zo veel ondernemer, als kunstenaar.
FOMARO
Geboren en getogen in Delfshaven was de Historische Aelbrechtskolk een ware speeltuin voor Paul. Paul kwam uit een traditioneel gezin met zes kinderen (vier broers en een zus). Zijn moeder ontwikkelde al vroeg een voor die tijd bijzondere hobby ‘fotografie’. Vader Piet Martens had een scheepsartikelen winkel en leverde alle benodigdheden voor de binnenvaartschepen. Paul volgde de MTS Fotografie en startte samen met zijn vrouw Marga FOMARO. In de winkel een paar deuren naast die van zijn ouders, had hij een studio, maakte hij pasfoto’s, ontwikkelde hij foto’s van klanten in zijn donkere kamer en maakte hij reportages van trouwerijen en verjaardagen.
Langzaam maar zeker ontwikkelde de stad Rotterdam zich. De ‘lelijke’ naoorlogse blokken werden aangevuld met moderne architectuur. Paul zag gelijkenissen met de grote Amerikaanse metropolen en probeerde Rotterdam op een gelijke wijze vast te leggen. Het bleek een schot in de roos. Paul produceerde jarenlang kalenders, ansichtkaarten, vergrotingen en fotoboeken. Zijn laatste boek is alweer zeven jaar geleden.
Van fotograaf tot multimedia producent
Op 29 november 2020 is het precies 40 jaar geleden dat Paul aan zijn avontuur begon. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een multimedia producent die video, timelapse, 360°-video en luchtfotografie maakt van grote haven- en bouwprojecten maakt. Paul heeft met zijn timelapse camera’s onder andere de bouw van “De Rotterdam” en de Haliade-X vastgelegd.
Paul brengt ter ere van dit jubileum een nieuw fotoboek uit. In dit boek staan ruim 100 prachtige foto’s van Rotterdam: Rotterdam Baanbrekend – Pioneering Rotterdam. In het boek vind je zijn bekende panorama’s en sfeerbeelden, zowel historie als nieuwe architectuur. Zoon Vincent Martens heeft de vormgeving en de begeleidende tekst voor zijn rekening genomen. Het boek is tweetalig (NE-ENG). Zoals zijn eerdere boeken is ook dit een boek wat bij de Rotterdammer een gevoel van trots moet oproepen. Het boek is registratie van hoe Paul naar de stad kijkt waar hij zo veel aan te danken heeft.
Rotterdam, zijn stad, maar ook die van velen met hem.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.