Leefstijl en levensbeschouwelijk groep 7 Werkboek

sociaal-emotionele vaardigheden en actief burgerschap voor het primair onderwijs

O. van Eck; S. Onvlee; P. Wessels

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leefstijl en levensbeschouwelijk groep 7 Werkboek

gebonden: € 45.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789075749694, geïllustreerd, 20 blz., June 2009
Formaat: 24.3 (h) x 17.2 (b) x 4.6 (d) cm. Gewicht: 1388 gram.

Uitgever: Edu'Actief

redactie: A. Heinkens

illustrator: W. van Erk; M. van Alphen

beschrijving

Levensbeschouwing is een aanvulling op het programma van Leefstijl. In het programma Levensbeschouwing komen zowel verhalen als onderwerpen uit de vijf grote religies aan bod als enkele verhalen uit andere (ook niet-religieuze) tradities. Er ligt een accent op de joods-christelijke traditie, de traditie waarin de Nederlandse cultuur vooral geworteld is. In de lessen worden daar waar mogelijk is bruggen gelegd tussen verschillende religies om de overeenkomsten zichtbaar te maken.

Bij de keuze van de verhalen en lesonderwerpen is uitgegaan van een culturele hiërarchie, zodat traditioneel belangrijke en bekende verhalen aan bod komen. Tegelijkertijd is bij de selectie rekening gehouden met aansluiting bij de zes Leefstijlthema's. Per leerjaar sluiten bij elk Leefstijlthema twee lessen Levensbeschouwing aan.

Let op: Een pakket bevat werkboeken voor een heel jaar voor vijf leerlingen, waar zowel de opdrachten bij de Leefstijlthema's als de bijpassende levensbeschouwingsopdrachten in staan. U heeft naast deze gecombineerde werkboekjes dus geen andere werkboekjes Leefstijl meer nodig.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.