Het dagelijks leven als inwijdingsweg

H.W. ten Dam

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het dagelijks leven als inwijdingsweg

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789075568141, 102 blz., January 2000
Formaat: 20.8 (h) x 13.9 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 158 gram.

Uitgever: Tasso Uitgeverij

beschrijving

Levenskunst, wijding en en inwijding zijn de drie klassieke wegen tot levensveredeling. Over wijding gaat dit boek nauwelijks, over levenskunst en inwijding des te meer.
Het begint met levenskunst. Het tweede hoofdstuk ontleedt een paar pseudo-geestelijke eenzijdigheden zoals 'onthechting' die opgeld doen. De volgende hoofdstukken vergelijken occulte interesse en mystieke neigingen, analyseren de functies - en beperkingen - van orakels, en belichten het begrip inwijding.
In het laatste hoofdstuk komt het geestelijke en het gewone samen. Spiritualiteit niet als iets dat we zoeken of vinden, maar als iets waar velen van ons tegenop lopen.Nog korter, nog losser, volgen een aantal gedachten over dezelfde onderwerpen. Voor wie graag zelf kauwt.

Zinnebeeld en Zinnezin

Kaartspelen voor therapeuten. Kunnen gebruikt worden als een zg. orakelbrug voor een sessie. Helpen om te focussen op een onderwerp voor een sessie of voor een inventarisatie van wat iemand op dit moment van zijn leven bezig houdt.

Pers:
Een bijzonder leuk boekje dat het waardevolle van esoterie en New Age laat zien, juist door veel daarvan te ontmaskeren. M.C. Brak, Nederlandse Bibliotheekdienst, 2003

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.