Over Groeistuipen en Mijlpalen

de ontwikkeling van de jonge hond

M. Nijland

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Over Groeistuipen en Mijlpalen

paperback/ gebrocheerd: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789075531787, geïllustreerd, 192 blz., November 2007 UITVERKOCHT!

Uitgever: Libre B.V., Uitgeverij

beschrijving

‘Over groeistuipen en mijlpalen’ is een boek dat inzicht geeft in de wisselwerking tussen de pup en zijn omgeving, vanaf zijn geboorte totdat hij volwassen is. Pups ontwikkelen zich volgens een genetisch bepaald stappenplan en dit kan van ras tot ras verschillen. Pups groeien ook op in een omgeving die invloed uitoefent op zijn gedrag en uiteindelijk ook op zijn fysieke mogelijkheden. Hoe deze wisselwerking verloopt, is het onderwerp van dit boek.

Jonge honden doorlopen verschillende gevoelige periodes, waarvan de socialisatiefase de bekendste is. Door de pup gericht te stimuleren, aangepast aan zijn specifieke gevoeligheden, ontwikkelt de pup zich optimaal, zowel fysiek als wat betreft zijn gedrag.

In tegenstelling tot veel opvoedingsboeken laat dit boek zien waarom niet alle honden even goed reageren op hun rol als huishond. De wisselwerking van een genetische aanleg in een omgeving die daar niet op berekend is levert menig hond en eigenaar de nodige problemen op. Dit boek maakt duidelijk waarom het belangrijk is bij de aanleg van de hond aan te sluiten!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.