De legers van de veroveraar & de kathedraal

Jean-Claude Gal; Jean Pierre Dionnet; Bill Mantlo

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De legers van de veroveraar & de kathedraal

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789075504934, geïllustreerd, 80 blz., October 2007
Formaat: 34.5 (h) x 24.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 970 gram.

Uitgever: Stichting Sherpa

vertaald door: Peter de Raaf; René Smulders; Mat Schifferstein

beschrijving

De samenwerking tussen Jean Pierre Dionnet (1947) en Jean-Claude Gal (1942-1994) dateert uit 1973, toen zij met een kort verhaal debuteerden in het Franse stripmaandblad Pilote. Het verhaal moest het begin worden van een langere reeks, maar dat zou pas later gebeuren, voor het nieuwe SF-blad Métal Hurlant. Tussen 1975 en 1977 verschenen er in dit blad zes verhalen, over een geheimzinnig leger dat onbekende gebieden doorkruist om ze te veroveren. Maar de tegenstand komt vaak uit onverwachte hoek...

Scenarist Jean Pierre Dionnet, sterk beïnvloed door Amerikaanse films en SF-, horror- en fantasyverhalen, beheerst de kunst van het spannende verhalen vertellen tot in de puntjes; de episodes van De legers van de Veroveraar eindigen bijna steevast met een onverwachte ontknoping. Het uiterst doorwrochte, maar altijd heldere tekenwerk van Jean-Claude Gal steekt het epische Prince Valiant van de grote Amerikaanse stripmaker Harold Foster (1892-1982) naar de kroon. De legers van de Veroveraar is een klassieker in het fantasygenre en is een luxe heruitgave op groot formaat meer dan waard.

Geniet en oordeel zelf...

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDionnet weet als geen ander hoe hij een kort verhaal moet vertellen. Hij zorgt steevast voor een verrassend of spitsvondig slot.recensie citaatDe verhaaltjes zelf zijn oké zonder meer, maar ook wie niet houdt van fantasy en alles wat daarnaar neigt, kan met een gerust hart Gal in huis halen en volop genieten van zijn uitzonderlijke virtuositeit.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.