De wraak van arn

Jean-Claude Gal; Jean-Pierre Dionnet; Philippe Picaret

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De wraak van arn

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789075504699, geïllustreerd, 125 blz., November 2011
Formaat: 34.7 (h) x 24.9 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 1272 gram.

Uitgever: Stichting Sherpa

vertaald door: Peter de Raaf

beschrijving

De Wraak van Arn, de klassieke fantasy-strip van Jean Pierre Dionnet en Jean-Claude Gal, verscheen voor het eerst in het inmiddels legendarische Franse stripblad Métal Hurlant, schouder aan schouder met de creaties van coryfeeën als Moebius, Philippe Druillet en Richard Corben.

De Wraak van Arn speelt zich af in een mythisch verleden, en vertelt hoe Arn ontsnapte uit zijn gevangenis, hoe hij de woestijn overleefde, een leger om zich heen verzamelde en zijn troon veroverde. Dit met brio vertelde verhaal van Dionnet had zo uit de koker van Robert E. Howard, schepper van Conan de Barbaar, kunnen komen.

Het meest imponerende aan De Wraak van Arn is het tekenwerk van Jean-Claude Gal, die met gevoel voor timing en ritme, voor compositie en evenwicht de vertelling gestalte geeft en die tegelijkertijd het oog van de lezer weet te plezieren met de finesses van anatomie, van kledij, van decoratie en landschappen...

De Wraak van Arn vraagt om een andere manier van lezen, een andere manier van kijken dan we gewend zijn bij een strip. Het boek is dan ook meer een 'grafische roman': in de eerste plaats 'grafisch', in de tweede plaats 'roman'. Wie het verhaal leest, maar de beelden weinig aandacht schenkt, krijgt een mooie vertelling, maar mist datgene wat het zo'n zeldzame overtuigingskracht geeft: de decoratie van een wapenrusting, de honderden slaven in een steengroeve, de grillige vormen van een bergketen, de plooien van een boernoes, het licht, het zand, de mensen, de dieren, alles...

Dus open je ogen, open dit boek en geniet van een wereld die zo echt is, maar die nooit heeft bestaan... Geniet van de legende van De Wraak van Arn.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDe adembenemende tekeningen en de indrukwekkende bladspiegels van Jean-Claude Gal behoren tot het allerbeste wat ooit in stripland is gemaakt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.