Jij boft dat je mij hebt!

openhartige gesprekken over pleegzorg

Marga Baas; Anja Breijer

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Jij boft dat je mij hebt!

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789075458756, geïllustreerd, 117 blz., March 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Lenthe Publishers

beschrijving

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Jaarlijks wonen zo'n 25.000 kinderen voor kortere of langere tijd bij pleegouders.

Pleegouders zijn dringend nodig. Toch weten zes op de tien Nederlanders niet wat pleegzorg is. De meesten nemen aan dat ze helemaal niet in aanmerking komen voor het pleegouderschap Jij boft dat je mij hebt! is niet alleen boeiend voor iedereen die reeds bij pleegzorg betrokken is - van professionals in de pleegzorg tot pleegouders en pleegkinderen zelf - maar vooral ook voor betrokken buitenstaanders die de pleegouder in zichzelf nog moeten of kunnen ontdekken.

Jij boft dat je mij hebt! overtuigt door een rake mix van openhartige interviews en zeer praktische informatie over het belangrijke werk van pleegouders en pleegzorg. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat je als alleenstaande pleegouder kunt worden. Ervaring met het opvoeden van kinderen is niet noodzakelijk. 55-plussers komen ook in aanmerking. Evenals gezinnen met twee vaders of twee moeders. Weinig geld of een niet al te goot huis zijn geen belemmering. Ook een drukke baan niet. Je kunt die vorm van pleegzorg kiezen die het beste bij je past: crisis-, weekend-, vakantie-, of langdurende pleegzorg.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.