Hongarije 1944-1945

de vergeten tragedie de laatste Duitse offensieven van de Tweede Wereldoorlog, de ondergang van de laatste joodse gemeenschap in Europa

Perry Pierik

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Hongarije 1944-1945

paperback/ gebrocheerd: € 27.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789075323030, geïllustreerd, 318 blz., January 1995
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 469 gram.

Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

serienaam/reeks: Ciceroreeks

beschrijving

Hongarije vormt het onbekende sluitstuk van de lange destructieve politiek van nazi-Duitsland. Vanwege de olievelden ten zuiden van het Balantonmeer bracht Hitler zijn beste troepen in Hongarije op het slagveld. Sepp Dietrich, de commandant van het 6e SS Pantserleger, wilde Hitler voor zijn verjaardag de olievelden van het Roemeense Ploesti aanbieden. Het liep allemaal anders. Aan de oevers van de Donau vond een vreselijke krachtsmeting plaats. Na een titanenstrijd van tien dagen startte op 16 maart 1945 het Rode Leger het offensief op Wenen. De Hongaarse joden waren toen door het commando Eichmann al afgevoerd naar Auschwitz, terwijl de stad Boedapest werd geofferd in bloedige straatgevechten.

Dr.Perry Pierik publiceerde veel boeken over historische onderwerpen zoals Van Leningrad tot Berlijn, De verlaten monarch, De geopolitiek van het Derde Rijk, Karl Haushofer en het Nationaal-Socialisme en Sicherheitsdienst!, Friedrich Knolle en de bekentenissen van een SD-officier.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.