Landschapsarchitectuur en stedenbouw 2015

Blauwe Kamer Jaarboek

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789075271898, geïllustreerd, 144 blz., December 2015, MUL UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Blauwdruk

redactie: Mark Hendriks; Peter Paul Witsen; Marc Nolden

beschrijving

Een stalen voetgangersbrug waarop bomen groeien, een intiem plein bij Artis, een "natuurderij" aan de IJssel, een groen stationsplein om investeerders aan te trekken en
hangplanten in een industriele leidingstraat in Strijp S in Eindhoven Ð in het jaarboek Landschapsarchitectuur en stedenbouw staan de negentien beste projecten van 2015. Het zijn ontwerpen van grote namen als West 8 en Piet Oudolf, maar ook van kleine bureaus en stedelijke diensten.
Elk project is voorzien van foto's, tekeningen en een toegankelijke beschrijving. Het jaarboek belicht verder actuele thema's in de ruimtelijke ontwikkeling, zoals de stedenbouwkundige gevolgen van massa-immigratie en de toekomstvisie van scheidend directeur van het Planbureau voor de leefomgeving Maarten Hajer. Hij vindt dat de "slimme" stad van de toekomst niet alleen een technisch, maar ook een cultureel vraagstuk is. Essayist Evelien Pieters onderzoekt de ruimtelijke ordening in Vlaanderen en fotograaf Theo Baart legt in een indrukwekkende reportage vast hoe het aanzien van ons land altijd in beweging is.
Het jaarboek Landschapsarchitectuur en stedenbouw 2015 is het 12de boek in een reeks.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.