Verhalen over landgoederen en buitenplaatsen in Gelderland

Andre Kaper; Elyze Storms

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Verhalen over landgoederen en buitenplaatsen in Gelderland

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789075271614, geïllustreerd, 240 blz., November 2012
Formaat: 22.9 (h) x 21.5 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 871 gram.

Uitgever: Blauwdruk

redactie: Ria Dubbeldam

beschrijving

Eigenaren, kamermeisjes, pachters en bosbazen. Ze vertellen openhartig over hun leven op een Gelders landgoed of Gelderse buitenplaats. Hun herinneringen schetsen een rijk beeld van hoe het hier vroeger was. Maar ook van hoe het nu is.
In dit boek zijn verhalen opgenomen over Vollenhof, Molecaten, Het Holthuis, Welna, De Dennenhorst, Biljoen, Sint Hubertus, Middachten, Nederhemert, Het Grote Meer, Het Kleine Meer, Keppel, 't Zelle, 't Medler, Het Enzerinck, De Heest en Ampsen.
De verhalen zijn verzameld vanuit het idee dat de levende geschiedenis verloren gaat als deze niet wordt vastgelegd. Vrijwilligers van de Werkgroep Oral History Gelderland hebben uitvoerige gesprekken gevoerd. Van de vierenveertig gesprekken zijn er twintig voor dit boek geselecteerd.
Elk verhaal gaat gepaard met een korte beschrijving van de landschappelijke en architectonische kenmerken van de buitenplaats of het landgoed. Die combinatie maakt eens temeer duidelijk hoe belangrijk 'oral history' is voor het behoud van het huidige en toekomstige Gelderse landschap. De werkgroep Oral History Gelderland is dan ook een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.