Rudolf Steiner

een spirituele biografie

Mieke Mosmuller

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Rudolf Steiner

gebonden: € 39.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789075240269, 600 blz., November 2011
Formaat: 23.3 (h) x 16.2 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 1052 gram.

Uitgever: Occident uitgeverij

beschrijving

Rudolf Steiner (1861-1925) was een beroemde spirituele leraar in zijn tijd, zijn werk draagt tot op de dag van vandaag vrucht.
Hij studeerde wiskunde, natuurkunde en filosofie in Wenen, promoveerde in Rostock tot doctor in de filosofie en werkte van 1890-1897 in Weimar mee aan de grote Goethe-uitgave.
Na de eeuwwisseling kwam zijn oorspronkelijke spirituele begaafdheid steeds meer in de openbaarheid. Hij was secretaris-generaal van de Duitse sectie van de internationale theosofische vereniging. Vanaf 1913 was hij de leraar van de anthroposofische beweging.
In deze spirituele biografie zoekt de auteur aan de hand van het autobiografische werk 'Mijn Levensweg' en het omvangrijke geesteswetenschappelijke en voordrachtswerk, inzicht in de ontwikkeling van deze spirituele leraar. Rudolf Steiner verenigde de culturele en religieuze (christelijke) essentie van het Avondland met een geestaanschouwing,
die aan de hand van de westerse natuurwetenschap en filosofie tot geesteswetenschap werd ontwikkeld.
Doordat de auteur Rudolf Steiner door zijn gehele levenswerk heen volgt, is deze spirituele biografie tevens een omvattende inleiding in de anthroposofie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.