Bestemming

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Bestemming

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789075175653, geïllustreerd, 208 blz., October 2017
Formaat: 20.3 (h) x 12.7 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

Uitgever: Bebuquin V.Z.W.

serienaam/reeks: De Grieken

redactie: Karel Vanhaesebrouck; Sam Ijsseling

vertaald door: Johan Boonen

beschrijving

In De Grieken - Bestemming beschrijft Sofokles het wedervaren van Thebe tijdens en na het koningschap van Oidipoes. Telkens slaat het noodlot met macabere precisie toe. Johan Boonen vertaalt opnieuw helder én poëtisch.

In Oidipoes. Tiran van Thebe probeert Oidipoes te achterhalen wie Koning Laios heeft vermoord om te ontdekken dat hij zelf de dader is.
In Oidipoes te Kolonos eindigt zijn existentiële zoektocht. Blind en gelouterd komt hij aan in Kolonos, waar hij sterft.
In Antigone botst het individuele geweten met de wetten van de staat. Antigone's verzet zal leiden tot een niet te stoppen spiraal van geweld.

Redacteur Karel Vanhaesebrouck (ulb) gaat in op recente opvoeringen van de Griekse tragedies.
Filosoof Sam IJsseling beschrijft wat het betekende om Griek te zijn.

'Boonen opteert voor de helderheid van onmiddellijk verstaan, voor de adem van de directe communicatie. Hij negeert daarmee de afstand die ons ongetwijfeld van de Griekse tragedie scheidt en overbrugt in taal een onoverbrugbare kloof - de kloof die Hölderlin zo fascineerde -, maar dat levert prachtige passages op die je zo uit de mond van een actrice wil horen.' - Erwin Jans in www.dereactor.org

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.