De Tarot als levensweg

Een jungiaanse benadering van de Tarot

Karen M. Hamaker-Zondag

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Tarot als levensweg

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789074899352, geïllustreerd, 280 blz., October 2018
Formaat: 22.0 (h) x 15.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 426 gram.

Uitgever: Symbolon, Uitgeverij

beschrijving

Karen Hamaker-Zondag heeft een diepgaande studie van symbolen gecombineerd met de psychologie van C.G. Jung, de astrologie, de I Tjing en de universele betekenis van getallen, en heeft op basis daarvan veel verschillende tarotspellen geanalyseerd.
Haar kennis van, en rijke ervaring met het werken met de Tarot heeft ze in dit boek neergelegd, waardoor het een waar handboek is geworden. Ze laat zien hoe prachtig de Tarot als instrument voor inzicht en psychische groei te gebruiken is.
De Grote Arcana weerspiegelt in symbolische vorm de fasen van ons individuatieproces en deze kaarten zitten vol symboliek. De kleine Arcana heeft te maken met allerlei dynamieken in het dagelijks leven, zowel innerlijk als uiterlijk.
De Kleine Arcana heeft een duidelijke onderliggende structuur: de vier ‘Kleuren’ van de kleine Arcana – Staven, Zwaarden, Bekers en Pentakels – komen overeen met de vier elementen, en de nummering van de kaarten blijkt samen te hangen met de symboliek van getallen. Door die onderliggende structuur te begrijpen hoef je de betekenis van de kaarten niet meer tot in detail uit je hoofd te leren: in combinatie met de symboliek leer je de betekenissen zélf af te leiden.
De Tarot als Levensweg is een uniek en belangrijk boek, dat terecht nationaal en internationaal inmiddels als een klassieker wordt beschouwd.
Onmisbaar voor wie diepgaand met de Tarot wil werken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.