Afweermechanismen in de horoscoop

Liz Greene

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Afweermechanismen in de horoscoop

paperback/ gebrocheerd: € 21.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789074899291, 160 blz., October 2001
Formaat: 22.2 (h) x 15.2 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 259 gram.

Uitgever: Symbolon

vertaald door: H. Hamaker

beschrijving

Een horoscoop geeft veel informatie over onze behoeften en mogelijkheden, maar ook hoe we verstoppertje met onszelf kunnen spelen of afweermechanismen opbouwen.
Zowel Freud als Jung hebben waardevolle inzichten over dit deel van ons psychisch functioneren gegeven. Liz behandelt eerst de theoretische achtergronden, om deze vervolgens aan de hand van voorbeelden naar de praktijk te vertalen.
Ze laat zien hoe onze gaven, talenten, behoeften en afweer-mechanismen met elkaar vervlochten zijn en met elkaar samenhangen, en dat afweermechanismen uiteen kunnen lopen van defensief en afwerend gedrag en projecties tot aan gewelddadig gedrag of altijd maar aardig zijn.
Ze behandelt van alle elementen en tekens de typerende afweermechanismen, en neemt ook een aantal planeten onder de loep. Inzicht in die verdediging kan je helpen door deze mechanismen heen te breken en je werkelijke kracht en mogelijkheden te ontplooien.

Liz Greene, astrologe en Jungiaans analytica, behoeft geen introductie meer. Ze leidt in Londen het Centre for Psychological Astrology en heeft een therapeutische praktijk. Door haar talloze astrologieboeken, maar ook door haar lezingen, is ze een begrip in de astrologische wereld.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.