Topa tula

ontmoet tula

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Topa tula

paperback/ gebrocheerd: € 8.50

ISBN: 9789074897655, 64 blz., December 2012
Formaat: 21.1 (h) x 14.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 102 gram.

Uitgever: Amrit Consultancy

redactie: Olga Orman; Giselle Ecury

beschrijving

Iedere samenleving zoekt rolmodellen die het toonbeeld zijn van moed, verzet, strijd en inspiratie voor een betere toekomst.
In een multiculturele samenleving hebben de diverse groepen een verschillende geschiedenis, maar dezelfde toekomst. Voor de Antilliaanse gemeenschap is de figuur van Tula, de leider van de opstand tegen slavernij in 1795 een figuur die vandaag de dag jongeren inspireert om zich in te zetten voor een betere toekomst.
Stichting Simia Literario heeft een bijzonder project opgezet. Ze heeft dichters en dichteressen gevraagd om geïnspireerd door het verhaal van Tula een literaire ontmoeting te construeren tussen Tula en de huidige generatie. In gedichten en een kort verhaal vindt een gesprek plaats tussen Tula en de huidige generatie over onderwerpen als vrijheid en gelijkheid.
Poëzie is de expressie van emoties in woorden. Het is een vorm van muziek zonder geluid. Het heeft een traditie in de Antilliaanse volkscultuur die teruggaat tot de tijd van de banderita's, korte vlijmscherpe gedichten die het sociale commentaar in die tijd leverde.
De gedichtenbundel Topa Tula - Ontmoet Tula is het resultaat van dit project. Het is een tweetalige bundel met gedichten in het Nederlands en Papiamento.
Boekgegevens
Olga Orman en Giselle Ecury (samenstellers): Topa Tula - Ontmoet Tula
Prijs: 7,50
ISBN: 978-90-74897-65-5
Aantal pag.: 64
Verschijningsdatum: 10 december 2012

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.