De nieuwe awatar van slavernij

Hindoestaanse migranten onder het indentured labour systeem naar Suriname, 1873-1916

Radjinder Bhagwanbali

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De nieuwe awatar van slavernij

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789074897587, 258 blz., November 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Amrit Consultancy

beschrijving

Voor het eerst heeft iemand het complete en echte beeld weten te reconstrueren van de geschiedenis van Hindostanen. Dr. Drs Radjinder Bhagwanbali is in archieven gedoken in India, Engeland, Nederland en Suriname en heeft zich verdiept in wat zich werkelijk heeft afgespeeld in het dagelijkse leven van de Hindostanen vanaf hun werving in India tot en met het leven op de plantages in Suriname. Hij heeft zaken ontdekt die tot nu toe verzwegen of onbekend waren, zoals:
- De werving was gebaseerd op misleiding en bedrog. Mensen maakten beslissingen om te vertrekken op grond van verkeerde informatie over wat hen te wachten stond. Ze dachten te kiezen voor een beter bestaan maar wisten niet welke hel hen te wachten stond.
- Tijdens contractarbeid werden de Hindostanen op grote schaal mishandeld en in de gevangenis gezet. Bhagwanbali heeft met naam en toenaam de mensen genoemd die in de kromboei werden geslagen. Zweepslagen en geseling kwamen niet alleen tijdens slavernij, maar ook tijdens contractarbeid voor.
- 5000 van de 34.000 mensen stierven tijdens contractarbeid o.a. als gevolg van uitputting.

Zijn boek is aan aanklacht tegen de verzwegen geschiedenis van de Hindostaanse contractarbeid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.