Grondslagen van de typografie

handboek voor vormgevers

R. Bringhurst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Grondslagen van de typografie

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789074310864, geïllustreerd, 456 blz.,
Formaat: 23.2 (h) x 13.0 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 721 gram.

Uitgever: Primavera Pers

vertaald door: M. Schellekens

beschrijving

Grondslagen van de typografie is een vertaling van Robert Bringhursts wereldwijde bestseller The Elements of Typographic Style (versie 4.1). Een boek voor zowel de professionele vormgever als voor iedereen die te maken heeft met het opmaken van tekst en belangstelling heeft voor typografie.
De gerenommeerde Duitse typograaf Hermann Zapf omschreef Bringhursts boek als “a must for everybody in the graphic arts” en concludeerde “all desktop typographers should study this book … I wish to see this book become the Typographers’ Bible”.

De Canadees Robert Bringhurst is een van de meest gerespecteerde typografen van de wereld. Hij geniet tevens bekendheid als dichter. Bringhurst doceerde geschiedenis van de typografie aan verschillende universiteiten en is fellow van de Canada Council for the Arts, de American Philosophical Society en de Guggenheim Foundation.

Voor deze vertaling schreven de Nederlandse letterontwerpers Martin Majoor en Frank Blokland ieder een voorwoord. Het boek is vormgegeven door de Arnhemse ontwerper en graficus Titus Schulz. De tekst is gezet uit de DTL Albertina, ontworpen door Chris Brand, gedigitaliseerd door Frank Blokland van Dutch Type Library.

Lange tijd was typografie het exclusieve terrein van de vakman. De computer heeft daar echter definitief verandering in gebracht – tegenwoordig is iedereen ‘vormgever’. Bringhursts boek sluit nauw aan bij deze ontwikkeling en voorziet daarmee in een duidelijke behoefte. Het is een betrouwbaar handboek dat een geschiedenis biedt van de typografische kunst en een overzicht geeft van symbolen, begrippen en tradities.

Op meesterlijke wijze verbindt Bringhurst moderne technologie en het eeuwenoude ambacht. Toen The Elements of Typographic Style in 1992 verscheen, werd het boek dan ook onmiddellijk omarmd door zowel conservatieven als leden van de avant garde. Het werd snel een standaard naslagwerk, dat nu eindelijk in het Nederlands beschikbaar is.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.