Wat er overblijft van Auschwitz?

Giorgio Agamben

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wat er overblijft van Auschwitz?

gebonden: € 17.95

ISBN: 9789074274913, January 2018
Formaat: 20.0 (h) x 14.2 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 254 gram.

Uitgever: Verbum, uitgeverij

vertaald door: Willy Hemelrijk

beschrijving

In Wat er overblijft van Auschwitz beschrijft Giorgio Agamben hoe een mens getuige kan zijn van het onmenselijke. De overlevenden van Auschwitz hebben iets meegemaakt wat moeilijk in woorden te vatten is. Agamben werpt een nieuw licht op de getuigenissen en geeft een antwoord op de vragen die daaruit voortkomen. Hoe moeten we omgaan met de getuigenissen? Welke positie nemen de overlevenden in als enige getuigen? En welke plek moet Auschwitz innemen in het huidige gedachtegoed over de Holocaust? Zijn doel is het denken over Auschwitz te ontdoen van ethische en politieke doctrines en een nieuw kader op te zetten waarmee we een poging kunnen doen om het onvoorstelbare te begrijpen. Als we ervan uit zouden gaan dat Auschwitz onbegrijpelijk is, blokkeren we onbewust de vraag naar hoe Auschwitz ooit mogelijk is geworden. En zolang we niet de logica van het 'onuitsprekelijke' van de kampen doorgronden, lopen we het risico dat het nog eens zal gebeuren.
Met een inleiding door Ype de Boer.

VERDIEPING EN UITLEG - ONLINE PLATFORM AGAMBEN.NL
Bij aanschaf van dit boek krijgt u toegang tot het online platform met exclusieve content. De tekst is voorzien van verhelderende annotaties en extra informatie over Agambens referenties. Bij elk hoofdstuk heeft Ype de Boer een inleiding geschreven, waarin hij bondig de filosofische vragen weergeeft die Agambens analyse op de achtergrond sturen. Daarnaast biedt het platform toegang tot artikelen van gerenommeerde nationale en internationale Agamben-kenners.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat'Wat er overblijft van Auschwitz' is een vernuftig boek, waarin Agamben de ambigue positie van de 'getuige' diepgaand verkent. Ook zijn aanzet tot een nieuw soort ethiek aan de hand van het moeilijk vatbare concept Muselmann, is zonder meer zeer intelligent in zijn consequent volhouden en vasthouden van alle paradoxen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.