Elvis Presley

erfenis van een fenomeen

Edwin Wendt

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Elvis Presley

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789074274678, geïllustreerd, December 2013
Formaat: 21.5 (h) x 16.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 533 gram.

Uitgever: Verbum, uitgeverij

serienaam/reeks: Rock Klassiekers

redactie: Chris van Oostrom

beschrijving

Edwin Wendt
Elvis Presley
erfenis van een fenomeen

Zomer 2014 is het zestig jaar geleden dat de allereerste plaat van Elvis Presley verscheen. Niet alle 'geleerden' zijn het erover eens dat met 'That's All Right' de rock 'n' roll werd uitgevonden. Maar Elvis was wel de eerste die dankzij deze nieuwe muziek - blues, country en gospel samen in de blender - een idool werd. Bill Haley was je wiskundeleraar, Elvis de mooie jonge god.

Ruim 35 jaar na zijn dood verdient Elvis nog steeds een eervolle vermelding in The Hall of Fame van de rockmuziek. Maar hoe kunnen we de erfenis van The King beschrijven? Leeft hij nog? En hoe heeft hij de Nederlandse rockmuziekwereld beïnvloed, toen en nu?

Leo Blokhuis, Frédérique Spigt, Cesar Zuiderwijk, Tim Akkerman, Bennie Jolink, Douwe Bob, Gerard Ekdom en anderen komen samen met de auteur tot verrassende inzichten. In Elvis Presley, erfenis van een fenomeen worden belangrijke episodes uit het leven van Elvis thematisch belicht.

Edwin Wendt (1967) is vanaf zijn negentiende actief als journalist voor kranten, radio, magazines en websites. Hij houdt zich bezig met uiteenlopende onderwerpen als architectuur en ruimtelijke ordening, maar is de popmuziek, zijn grote liefde, door de jaren heen altijd trouw gebleven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.