The Beach Boys

perfecte harmonie in een donkere wereld

Robert Haagsma

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
The Beach Boys

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789074274661, geïllustreerd, 160 blz., July 2013
Formaat: 21.6 (h) x 15.9 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 378 gram.

Uitgever: Verbum, uitgeverij

serienaam/reeks: Rock Klassiekers

redactie: Chris van Oostrom

beschrijving

Robert Haagsma
The Beach Boys
perfecte harmonie in een donkere wereld


De muziek van The Beach Boys was de soundtrack van een onbekommerde jeugd. De liedjes over snelle auto's, mooie meisjes en de altijd schijnende zon lieten horen dat in de jaren zestig de Amerikaanse droom voor iedereen werkelijkheid was geworden. Vooral dankzij het genie van bandleider Brian Wilson ontwikkelden The Beach Boys zich bovendien tot de vernieuwers van de popmuziek, die met het album Pet Sounds en de single 'Good Vibrations' ook de critici voor zich wisten te winnen. The Beach Boys waren de enige Amerikaanse groep die The Beatles lang bij wisten te houden.
Achter de loepzuivere zang en de platina platen ging echter veel tragiek schuil. In hun jonge jaren werden de broers Brian, Carl en Dennis Wilson geterroriseerd door hun vader. Later verloren ze zichzelf in drugs, drank en ander zelfdestructief gedrag. Contacten met notoire criminelen, slopende ruzies en eindeloze rechtszaken deden de rest. Toch kwam de band in 2012 weer bij elkaar voor een succesvolle tournee en een alom geprezen album.
The Beach Boys is gebaseerd op interviews met diverse betrokkenen, waaronder Brian Wilson en Al Jardine.
Robert Haagsma is werkzaam als muziekredacteur bij Revolver's Lust for Life en Aardschok. Hij publiceerde daarnaast o.a. in het Algemeen Dagblad, Record Collector en Ugly Things. Eerder wijdde hij boeken aan André Hazes, Rob de Nijs, Pink Floyd, Golden Earring (De Amerikaanse droom) en het fenomeen Vinylfanaten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.