Kayak

40 jaar symfonische rock

Irene Linders

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kayak

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789074274616, geïllustreerd, 200 blz., September 2012
Formaat: 21.2 (h) x 16.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 410 gram.

Uitgever: Verbum, uitgeverij

serienaam/reeks: Rock Klassiekers

redactie: Chris van Oostrom

beschrijving

Irene Linders

Kayak - 40 jaar symfonische rock
Ton Scherpenzeel opent archief!

Het heugelijke feit dat 'zijn' Kayak op 21 september 2012 op de kop af 40 jaar geleden is opgericht was voor toetsenist en componist Ton Scherpenzeel de gelegenheid om voor het eerst in de lange, imposante geschiedenis van de groep een boekje open te doen over zijn persoonlijke ervaringen en de hoogte- en dieptepunten als bandleider van Neêrlands meest toonaangevende symfonische rockformatie.
Als medeoprichter en toetsenist van het vlaggenschip van de Nederlandse progrock stond Ton aan de wieg van band. Hij is tevens de enige van de in totaal 19 muzikanten en vocalisten die door de jaren heen deel heeft uitgemaakt van de groep. Ton Scherpenzeel is anno 2012 nog steeds de grote roerganger van de groep. Hij heeft het predicaat 'Nederlands rockicoon' ruimschoots verdiend.
De band teert niet alleen op oude successen zoals de klassiekers 'Ruthless Queen', 'Starlight Dancer' en 'Wintertime', maar staat nog steeds garant voor melodieuze kwaliteitsrock. Kayak heeft in al die jaren niet aan populariteit en kracht ingeboet en ook de huidige bezetting slaagt erin met passie de vaderlandse poppodia en theaters op hun kop te zetten.
De biografie van Kayak is opgetekend door muziekjournaliste Irene Linders, voormalig 'Kayette', tekstschrijfster van veel Kayak-songs en partner van Ton Scherpenzeel. Het rijk geïllustreerde boek is een goudmijn vol nieuwe feiten en anekdotes, verrassende onthullingen en nooit eerder gepubliceerde (privé)foto's. Daarnaast bevat het boek een complete discografie en persoonlijke aantekeningen uit het archief van Ton Scherpenzeel.
Kayak, 40 jaar symfonische rock is een onmiskenbare bron van informatie voor iedere muziekliefhebber.


Verbum Rock Klassiekers

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.