Hitlers jodenhaat

cliche en werkelijkheid

Ralf Georg Reuth

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Hitlers jodenhaat

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789074274586, 235 blz., April 2012
Formaat: 23.8 (h) x 15.4 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 477 gram.

Uitgever: Verbum, uitgeverij

serienaam/reeks: Verbum Holocaust Bibliotheek

vertaald door: Rob Pijpers

beschrijving

Ralf Georg Reuth

Hitlers Jodenhaat
Cliché en werkelijkheid

Het Verdrag van Versailles stond aan de basis van het escalerende antisemitisme! Het bolsjewisme was de voedingsbodem voor de nationaalsocialistische Jodenhaat! Antisemitisme is geen specifiek Duits gen! Al deze uitspraken kunnen met argumenten onderbouwd worden, maar de belangrijkste conclusie is: zonder Hitler geen Auschwitz!

Hitlers denkbeelden bepaalden in grote mate de nazi-ideologie. Het is daarom van grote historische betekenis om de ontstaansgeschiedenis van Hitlers Jodenhaat bloot te leggen. Dat is des te belangrijker aangezien de bekendste Hitlerbiografen (Allan Bullock, Joachim Fest en Ian Kershaw) de plank hebben misgeslagen ten aanzien van dit onderwerp. In Hitlers Jodenhaat van Ralf Georg Reuth wordt dit historische beeld gecorrigeerd en brengt Reuth de antisemitische ideologisering van Hitler nauwgezet in kaart.

'De vroege Hitler dus een Jodenvriend? Het is meer dan waarschijnlijk dat hij precies dat was.'

'De hierna gegeven antwoorden zullen de lezer een volstrekt ander beeld van de Jodenhater Hitler aanreiken dan Bullock, Fest, Kershaw en anderen schetsen. Aan Hitlers monsterlijkheid doet dit echter niets af. Die wordt eerder alleen maar groter.'

Dr. Ralf Georg Reuth (1952) is journalist en historicus. Hij heeft talloze publicaties over het nationaalsocialisme op zijn naam staan, waaronder toonaangevende biografieën van Goebbels, Hitler en Rommel. Ook heeft hij de dagboeken van Goebbels uitgegeven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.