Job gaat viral

columns over een zeldzaam jongetje

Annemarie Haverkamp

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Job gaat viral

paperback/ gebrocheerd: € 13.00

ISBN: 9789074241373, geïllustreerd, 136 blz., November 2016
Formaat: 21.1 (h) x 14.1 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 206 gram.

Uitgever: Roelants, Uitgeverij

fotografie: Roberto Maldeno

beschrijving

'Job (12) kent de woorden kut-Marokkaan, kankerlul en aandachtshoer niet.' Zo begint de ontroerende column Wij-wij van Annemarie Haverkamp. Ze schrijft over de onbevangenheid waarmee haar zoon Job naar de wereld kijkt. Het is deze korte tekst die in juni 2016 viral gaat. Het zachtaardige, gehandicapte jongetje raakt Nederlanders recht in het hart.
Job gaat viral is het vierde boek in een unieke reeks. Toen Annemarie in 2004 tot haar ontsteltenis beviel van een kind met een zeldzame chromosoomafwijking, begon ze in dagblad De Gelderlander met de columnserie 'Job'. Al ruim twaalf jaar volgen lezers het wel wee van het gehandicapte gezin. Ze delen de zorgen van de ouders, lachen mee met de ontwapenende Job en worden betrokken in duivelse dilemma's rond de gezondheid van het kwetsbare kind.

Annemarie Haverkamp (1975) is journalist en schrijver. Haar columns verschijnen in dagblad De Gelderlander en op internet.
Job gaat viral is het vervolg op Jarige Job (2013), Job zegt Koekemokke (2009) en Job, een zeldzaam jongetje (2007).

Over de column Wij-wij:
Complimenten voor uw prachtige column en een hi5 en knuffel voor Job. - Jörgen Raymann op Twitter

Het einde van haar column, dat hakt er pas écht in. 'Job geeft niet anderen de schuld en wenst niemand dood op social media', schrijft Annemarie. 'En dan noemen we hem verstandelijk beperkt.' Wow, wat sterk geschreven. - website Lotje & Co
annemariehaverkamp.nl

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.