Levenskunstspel

wat voor leven wil jij leiden?

P.J.M. Gerrickens; M.C. Verstege; Zjef van Dun

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Levenskunstspel

kaartspellen: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789074123150, geïllustreerd, July 2005
Formaat: 14.7 (h) x 11.3 (b) x 4.1 (d) cm. Gewicht: 390 gram.

Uitgever: Gerrickens, Uitgeverij

beschrijving

LEVENSKUNSTSPEL

Waar besteed ik mijn energie aan?

Hoe breng ik balans in mijn leven? Welke keuzes kan en wil ik maken? Hoe ga ik om met veranderingen in mijn leven? Het is voor velen een hele (levens-) kunst steeds opnieuw een antwoord op deze vragen te vinden.

Levenskunst is niet alleen nodig om binnen jezelf een balans te vinden, maar ook om op een evenwichtige manier met mensen in je omgeving om te gaan. De bedoeling van het Levenskunstspel is je daarbij een stap verder te helpen. Het spel bestaat uit 144 kaarten, verdeeld over vier groepen:

1.Levensstijlen. Op deze set kaarten vind je omschrijvingen die van toepassing kunnen zijn op het leven dat je nu leidt of zou willen leiden. Het gaat daarbij zowel om positief klinkende omschrijvingen zoals 'gezond', 'afwisselend' of 'zorgeloos', als om omschrijvingen met een negatieve klank, zoals bijvoorbeeld 'gestresst', 'eenzaam' of 'chaotisch'.

2.Vragen. Deze vragen kunnen je helpen bij het opsporen van (onbewuste) wensen met betrekking tot jouw manier van leven. Voorbeelden van vragen zijn: 'Welk levensmotto heb je?', ´Welke onderwerpen maken je vrolijk? of ´Van welke gemaakte keuze heb je geen spijt?'

3. Model voor Levenskunst. Dit model kan je helpen bij het zoeken naar balans in je leven of bij het concreet invullen van het leven dat je wenst. Het gaat er om een optimaal evenwicht te vinden tussen de volgende vier aspecten: eigen wensen, wensen van anderen, eigen mogelijkheden en beperkingen, mogelijkheden en beperkingen van de omgeving.

4.Afbeeldingen. Hiermee kun je op basis van foto´s in gesprek gaan over je huidige leven of het leven dat je zou willen leiden.

Het spel is zeer geschikt voor individuele coaching, (intervisie-) groepen en teams.

Een beschrijving van het spel en de verschillende spelvormen kunt je downloaden via www.kwaliteitenspel.nl

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.