Denken over geld en waarde

23 sleutelteksten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Denken over geld en waarde

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789073040090, geïllustreerd, 240 blz., March 2013
Formaat: 22.1 (h) x 14.9 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 294 gram.

Uitgever: Parresia

redactie: Karim Benammar

beschrijving

Waar komt geld vandaan en hoe wordt waarde gecreëerd? Welke morele waarden staan aan de basis van ons kapitalistische systeem? Waarom zijn er recessies? En maakt geld of economische groei gelukkig? Hoewel iedereen dagelijks met geld in aanraking komt zijn dit lastig te beantwoorden vragen, en begrijpen maar weinigen hoe de economie eigenlijk werkt.

Over de betekenis van geld en over de drijvende krachten achter de economie is in de loop der eeuwen volop geschreven. Deze bundel brengt een aantal intrigerende en invloedrijke teksten bijeen. Ze werden geschreven door gerenommeerde economen en filosofen, maar ook door sociologen, historici, bankiers en handelaren. Ze laten zien welke ideeën aan de basis liggen van ons huidige economische systeem, hoe economie werkt, maar ook welke economische uitdagingen er liggen voor de toekomst.

Het resultaat: een bundel die aan het denken zet over de rol van de economie in ons leven en over onze houding ten opzichte van geld, economische groei en de verdeling van welvaart.

Met teksten van: Aristoteles, Karl Marx, John Kenneth Galbraith, Paul Krugman, George Soros, Nassim Nicholas Taleb, Bernard Lietaer, Bernard Mandeville, Adam Smith, Max Weber, Simon Schama, Thorstein Veblen, Colin Campbell, Alain de Botton, Georges Bataille, Jan Pen, Julian Simon, John Maynard Keynes, Peter Singer, Philippe van Parijs, Hernando de Soto en Muhammad Yunus.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.