Joke Frima

l'univers des simulacres; schilderijen, paintings, peintures 2014-1989

Joke Frima

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Joke Frima

gebonden: € 12.50

ISBN: 9789072736888, geïllustreerd, June 2014
Formaat: 23.5 (h) x 22.8 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 370 gram.

Uitgever: Art Revisited V.O.F.

beschrijving

Dit boek geeft een overzicht van mijn werk van de afgelopen 25 jaar.
Het was natuurlijk onmogelijk om volledig te zijn, maar voor elk jaar is er een afbeelding van een schilderij. Ik heb er daarbij voor gekozen met recent werk te beginnen en dan terug te gaan naar het verleden:
mijn eerste expositie in Galerie Mokum, Amsterdam (1989).
In de beginjaren documenteerde ik mijn werk gewoon met kleinbeeld dia`s, later liet ik mijn werk door een fotograaf reproduceren. De kwaliteit van de reproducties is daarom wisselend. Alle schilderijen in dit boek zijn geschilderd met olieverf op linnen of paneel. De techniek wordt daarom niet vermeld bij elk schilderij.Joke Frima heeft in een voormalige school, in het gehucht Vissingy, Bourgogne, een zeer ruim en licht atelier evenals een eigen toonzaal. Zij organiseert jaarlijks exposities rond Pinksteren. Haar atelier in Nederland is in Driebergen.
Voor de talrijke exposities en kunstbeurzen verblijft Joke Frima zeer regelmatig naar Nederland.
De onderwerpen voor haar werk haalt Frima uit de alledaagse schoonheid van de natuur. Ze zoekt naar gewone dingen zoals een veldje groothoefblad, een kluitje aardbeienplantjes of een paardenbloem. Dankzij het lage perspectief - Frima lijkt zelf zowat in het gras te liggen - kruip je snel diep in deze schilderijen weg en verzin je kruippaadjes door het gebladerte. Door het abstracte spel van structuur, licht en kleur weet Frima met een alledaags onderwerp ritme, rust, evenwicht en aandacht op te roepen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.