Opa Jan gaat op vakantie

Marius van Dokkum

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Opa Jan gaat op vakantie

gebonden: € 12.95

ISBN: 9789072736857, geïllustreerd, July 2013
Formaat: 27.8 (h) x 21.6 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 448 gram.

Uitgever: Art Revisited V.O.F.

beschrijving

Opa Jan en zijn dieren gaan voor het eerst op vakantie.
Ze zoeken de zon op en beleven allerlei gekke avonturen.
Reis je mee?

Marius van Dokkum is zowel de bedenker, illustrator als tekstschrijver. Een volwassene raakt bijna niet uitgekeken en een kind al helemaal niet.
De tekst helpt de verhaallijn vast te houden zodat je de draad weer op kunt pakken als je even verdwaalt door de details in de tekeningen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatHet is zomer, maar waar is de zon toch gebleven? Opa Jan besluit de zon achterna te reizen: met een aanhangwagen vol spullen en dieren reist hij naar Spanje. Als het daar óók begint te regenen, bouwt hij zijn auto om tot helikopter en vliegt hij door naar de woestijn. Daar kunnen de dieren in het zand spelen en is het altijd lekker warm. En als ze daarna zin hebben in een ijsje, brengt Opa ze gewoon naar IJsland. Niks is hem te gek, voor elk probleem heeft hij een oplossing. Tot hij weer naar huis wil, maar er geen enkele boot te zien is. Dan komt Varkentje met een wel heel creatief idee! Vierde prentenboek over Opa Jan, van een auteur die ook kunstschilder is. Dit is goed te zien aan de mooie, paginagrote illustraties: die zijn warm en sfeervol, in een gemengde techniek van inkt en waterverf, en zitten vol humoristische details. Ook over de vormgeving is nagedacht, met variatie in lettertype en tekstkleur - één zin kabbelt zelfs op de golven van de zee. De tekst is verder zakelijk en bijzaak, dus vooral vanwege de illustraties een mooi prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.