Maria Austria, fotografe

Martien Frijns

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Maria Austria, fotografe

gebonden: € 34.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789072603890, geïllustreerd, 768 blz., February 2021
Formaat: 23.3 (h) x 16.6 (b) x 4.9 (d) cm. Gewicht: 1428 gram.

Uitgever: AFdH Uitgevers

beschrijving

De Weens-Amsterdamse fotografe Maria Austria (1915-1975) leidde een bewogen leven. Ze werkte onvoorstelbaar hard. Ze wist wat ze wilde, was onafhankelijk, fotografeerde uit aandrift. Altijd zonder franje. In dit boek brengt auteur Martien Frijns ruim zevenhonderd foto's chronologisch bijeen. Hij selecteerde ze uit bronnenmateriaal van onder andere het Maria Austria Instituut.

Austria was een kind van haar tijd en een fotojournalist pur sang. Haar werk was haar leven. Vanuit dat inzicht kwam de auteur tot iets ongebruikelijks: een biografie in pakkende foto's, vooral uit de periode 1945-1975. Het Achterhuis en Otto Frank, de Watersnoodramp, de balletwereld, de beeldende kunst, het Holland Festival, het Mickery Theater, Josephine Baker, de Zesdaagse Oorlog, Austria was overal bij en legde het vast met de Rolleiflex en Leica. In haar eigen onnavolgbare beeldtaal.

Ruim drie jaar werkte Martien Frijns aan dit boek. Hij sprak met familie, vrienden en collega's en putte uit brieven en archiefmateriaal. De foto's en de tekst in Maria Austria, fotografe geven ons een fascinerend beeld van het leven en werk van deze briljante fotografe.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.