Suikerbastaard

Jaap Scholten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Suikerbastaard

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789072603784, geïllustreerd, 416 blz., March 2021

Uitgever: AFdH Uitgevers

trefwoorden: ethiopië

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Een wervelende roman over reizen naar het grote onbekende en het eeuwige verlangen.

Frederik Spengler heeft als kind een sterke band met zijn grootvader, een man die leiding geeft aan een internationaal opererende machinefabriek. Wanneer er vele jaren na de dood van grootvader plotseling een Ethiopische rastafari opduikt met een compromitterend verhaal ontstaat er grote opschudding in de familie. Frederik reist met een oude jeugdliefde af naar Ethiopië in een poging vat te krijgen op het schandaal.

'Suikerbastaard' neemt de lezer mee op een roadtrip van Stokkum naar Abessinië, het land van de legendarische keizer Haile Selassie. In de jaren vijftig en zestig gingen tientallen ongetrouwde Twentse jongens 'op karwei' naar Abessinië, dat later Ethiopië ging heten, om suikerfabrieken te bouwen.

Het eerste verhaal gaat over die Twentse boerenzonen op reis in een tijd dat de wereldkaart nog terra incognita kende; het tweede is een verhaal over een familie van grootindustriëlen die verrast wordt door een ongemakkelijke claim; het derde vertelt over een man die zich geconfronteerd ziet met een liefde uit zijn verleden.

'Suikerbastaard' stelt de grote levensvragen aan de orde: hoe te leven, wat te doen, wat te laten.

Jaap Scholten (1963) woont sinds 2003 in Hongarije, afwisselend in Boedapest en op het platteland. Scholten debuteerde in 1995 met de roman 'Tachtig', die prompt op de longlist voor de AKO Literatuurprijs belandde, evenals 'Morgenster' (2000). 'De wet van Spengler' (2008) werd door Selexyz uitgeroepen tot Boek van het Jaar en met 'Kameraad Baron' won hij de Libris Geschiedenis Prijs 2011. In 2014 publiceerde Scholten 'Horizon City'.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Suikerbastaard

paperback/ gebrocheerd: € 26.50
Een wervelende roman over drie met elkaar vervlochten levens Frederik Spengler leidt een teruggetrokken bestaan in een Roemeens dorp. ...

Meer boekennieuws op Facebook.