Harry Bannink, toonzetter

Ton Ouwehand

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Harry Bannink, toonzetter

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789072603562, geïllustreerd, 288 blz., September 2017
Formaat: 22.1 (h) x 14.3 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 487 gram.

Uitgever: AFdH Uitgevers

illustrator: Annina Romita

beschrijving

Harry Bannink, toonzetter
Hommage aan een geniale liedjesmaker

In dit boek vertellen liefhebbers, kenners en beroemdheden waarom ze de muziek van Harry Bannink zo mooi vinden. Hoe ze zich hem en zijn werk herinneren. Jenny Arean vindt dat er een fontein naar hem genoemd moet worden. Wieteke van Dort zegt dat Harry even geniaal is als de fameuze Amerikaanse liedjesmakers Rogers & Hart. Claudia de Breij schrijft in haar voorwoord: 'Wie zich in Harry Bannink verdiept, kan alleen nog maar spreken in superlatieven.'

Auteur Ton Ouwehand beschouwt Bannink niet alleen als de beste componist die ons land heeft voortgebracht, maar ook als de meest productieve en veelzijdige.

Harry Bannink (1929-1999) is de man die de muziek bij duizenden teksten van grootheden als Annie M.G. Schmidt, Hans Dorrestijn en Willem Wilmink componeerde. In zijn eerste boek over 'Bannink, Niemand zo aardig als hij' (2017), vertelt Ton Ouwehand waarom er nóg een boek over de componist moest komen - dit boek. In Harry Bannink, toonzetter plaatst hij hem in landelijk perspectief, in zijn tijd, en onderzoekt hij zijn manier van werken. Ouwehand bespreekt de invloed en creativiteit van de componist met mensen als Aart Staartjes, Henny Vrienten, Joost Prinsen, Willem Nijholt, Joop van den Ende, Ivo de Wijs, Wobke Wilmink en Eli Asser. Resultaat: dit boek over Harry's werk. Eindelijk gerechtigheid!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.