8000 Nederlandse Symbolen voor AutoCAD

Ronald Boeklagen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
8000 Nederlandse Symbolen voor AutoCAD

CD: € 96.80: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789072487841, geïllustreerd, June 2013
Formaat: 14.3 (h) x 12.7 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 87 gram.

Uitgever: TEC CAD College B.V.

beschrijving

De TEC-symbolen-CD, versie 6
Met meer dan 8000 symbolen voor AutoCAD volgens de Nederlandse normen.
Ieder symbool wordt genoemd naar de naam zoals deze in de Nederlandse normen voorkomt. Van de normen die over koopdelen gaan zoals van bouten of moeren zijn alleen de meest voorkomende symbolen (maten) opgenomen in de Instructiefilmpjes. De symbolenbibliotheek gebruikt veel moderne technieken zoals annotatieve blokken, dynamische blokken, toolpalettes enzovoort. Met deze CD zult u razend snel tekenen. Het is zijn prijs dubbel en dwars waard. Klik op deze link voor een demo van 1 minuut over het tekenen van een plattegrond met inrichting. Niet iedereen zal direct weten hoe deze technieken in de praktijk toegepast worden. Als extra service bij deze CD zijn er daarom een aantal praktijkvoorbeelden opgenomen. >>
Klik, sleep en plaats

De AutoCAD symbolen zijn voorzien van toolpalettes. Een symbool aanklikken is voldoende om deze in de tekening te slepen. Behalve een plaatje is van ieder symbool ook een korte omschrijving opgenomen.
In de toolpalettes staan de dynamische en de statische blokken naast elkaar. Een dynamisch blok is herkenbaar aan het flits-teken in de afbeelding. Dit symbool kunt u aanpassen nadat u deze heeft ingevoerd. U kunt bijvoorbeeld een boutje toevoegen en dan achteraf de juiste lengte kiezen. Een annotatief blok is herkenbaar aan het annotatief symbool (A). Dit symbool past zich automatisch aan aan de schaal van de tekening. Een wandcontactdoos of een afbeelding van een brandblusser heeft daardoor altijd de juiste maat in de tekening.


Vernieuwingen in versie 6
(2013)
Deze versie is aangepast aan de nieuwste versies van Windows en de nieuwste versies van AutoCAD (LT) Er is een nieuwe bibliotheek van symbolen en pictogrammen opgenomen voor de veiligheid volgens NEN 1414 en ISO 7010. Deze normen zijn onlangs flink veranderd. De nieuwe symbolen zijn dynamisch en annotatief. De symbolen zijn daardoor makkelijk te wijzigen en zijn altijd duidelijk leesbaar. De bibliotheek is geoptimaliseerd voor toolpalettes. Het oude menu wordt daarom niet meer ondersteund. De installatie is makkelijker geworden en het is eenvoudiger geworden om zelf symbolen aan te passen. U kunt bijvoorbeeld de bibliotheek eenvoudig aanpassen aan uw lagenafspraken. (AutoCAD (LT) 2008 - 2014 onder Windows)

Aantal symbolen per vakgebied
Veiligheid, 275
Werktuigbouw, 3000
Elektrotechniek, 2000
Procestechniek, 650
Automatisering, 50
Bouwkunde, 1000
Verkeersborden, 100
Warmtetechniek, 185
Elektronica, 1000

Titel: 8000 Nederlandse Symbolen voor AutoCAD
Auteur: Ir. R. Boeklagen
ISBN: 978-90-72487-64-1, NUR 991
Uitvoering: CD-ROM

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.