Het Verscholen rijk III

Ontplooide werkelijkheid

Ewout Storm van Leeuwen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het Verscholen rijk III

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789072475398, geïllustreerd, 464 blz., July 2020

Uitgever: Magister

beschrijving

Binnenlands en buitenlands lopen oude patronen vast.
De nieuwe natie Alantis zoekt te midden van de verwarring naar de juiste koers. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe samenlevingsvormen, gebaseerd op respect en niet op machtsverschillen. Men is vooral eerlijk. Tegenover elkaar en tegenover zichzelf.

De combinatie van daadkracht, goud en een geniale uitvinder leidt tot een uitbarsting van duurzame technologie. Er ontstaan bedrijfjes die met die uitvindingen gaan werken.
Er is ook een donkere zijde. Met het goud van Yuli en Toms vernuft wordt een gewapende clipper uitgerust met motoren, draaibaar geschut en een fanatieke, superjonge bemanning.

De Yuli-2 onderneemt een reis naar het Verre Eilandenrijk, waar Yuranes hij-helft en Yahlallos zij-helft te vinden zouden zijn. Onderweg wordt afgerekend met wrede piraten en even wrede walvisjagers. De kanonnen spreken. Yuli gaat gebukt onder de dood van vele mannen, hoe meedogenloos die ook waren tegenover hún slachtoffers.

In een politieke arena vol venijn weet de wijsheid van kloosterlingen en helderzienden door een gelukkig ongeluk de overhand te krijgen. De intelligente zeebewoners worden erkend als naasten van de mens. Het werkelijke verscholen rijk.

“[...} reisgids naar een betere wereld. Voor kinderen, vrouwen, onze neven en nichten in de zee, de onzichtbare rijken, dieren, bomen... de Aarde. En uiteindelijk ook voor de mannen, die het allemaal zo goed weten.”
Een lezer

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.