Spelinzicht

een speler en spelgecentreerde didactiek van spelsporten

Gwen Weeldenburg; Enrico Zondag; Frank de Kok

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Spelinzicht

paperback/ gebrocheerd: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789072335623, geïllustreerd, November 2015
Formaat: 24.1 (h) x 19.0 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 1207 gram.

Uitgever: Arko Sports Media BV

redactie: Janneke Westermann

fotografie: Maurits van Hout

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Een speler- en spelgecentreerde didactiek in spelsporten

Het aandeel van spelsporten in onze bewegingscultuur is aanzienlijk. Ook op scholen gaat binnen het vak lichamelijke opvoeding veel onderwijstijd uit naar het beweegdomein spel. Bij het ontwerpen van deze lessen of spelactiviteiten speelt de visie op het leren en onderwijzen binnen dit specifieke beweegdomein een cruciale rol.

In dit boek wordt de theoretisch onderbouwde speler- en spelgecentreerde visie Spelinzicht uiteengezet. Een visie op grond waarvan de professional een zinvolle en betekenisvolle spelleeromgeving kan cree¨ren en zijn didactisch handelen kan verantwoorden.

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel heeft betrekking op
een theoretische verantwoording van de in deel twee uitgewerkte praktijkvoorbeelden. Deze praktijkvoorbeelden zijn gecategoriseerd aan de hand van de grote 'spelfamilies' van de doelspelen, de terugslagspelen en de inblijf- en uitmaakspelen.

Spelinzicht is voornamelijk gericht op studenten van de lerarenopleidingen lichamelijke opvoeding (ALO's) en docenten lichamelijke opvoeding.
Het boek is ook bruikbaar voor andere, eventueel in opleiding zijnde, professionals in de wereld van sport en bewegen, zoals buurtsportcoaches, combinatiefunctionarissen en trainers/coaches.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Spelinzicht

paperback/ gebrocheerd: € 44.95
Een speler- en spelgecentreerde didactiek van spelsporten Als leraar lichamelijke opvoeding sta je voor de uitdagende taak om leerlingen ...

Meer boekennieuws op Facebook.