Emanuel

Chris Buitendijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Emanuel

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 9789072247834, December 2015
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 521 gram.

Uitgever: Uitgeverij Douane

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Als de 13-jarige Emanuel een Thora voor zijn verjaardag krijgt, kan hij nog niet bevroeden dat zijn Joodse achtergrond zo'n cruciale rol in zijn leven zal gaan spelen. Langzaamaan wordt de sfeer in Europa grimmiger en ook Rotterdam wordt uiteindelijk het toneel van ­een allesomvattende oorlog.

De Rotterdamse auteur Chris Buitendijk kreeg enkele jaren geleden een oude Thora in handen en ging op zoek naar de geschiedenis achter de naam die in de oude, Joodse Bijbel stond. Van wie is het boek geweest en hoe zag zijn leven eruit? Het resultaat is Emanuel geworden - een half-fictionele roman over een man in het Rotterdam van vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegelijkertijd wordt hier een verhaal van alle tijden verteld, een verhaal over het opgroeien van een jongen, over liefde en het kwijtraken van de liefde, over schuld en vergeving. Hoe blijf je staande als je wereld wankelt?

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Chris Buitendijk (Rotterdam, 1979) werkt op een grafisch ontwerpbureau en houdt zich naast het beeldende werk bezig met tekstredactie. Ook werkte hij geruime tijd voor het voormalig Historisch Museum Rotterdam. Vanuit die functie werd hij een van de initiatiefnemers en schrijvers van een verhalenbundel over de Zandstraatbuurt. Na meerdere reizen door Israël heeft Buitendijk jarenlang Klassiek Hebreeuws gestudeerd en zich verdiept in Joods Rotterdam.
(Oud) Rotterdam en het Jodendom vormen de rode draad in zijn werk.
Emanuel is zijn debuut.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Emanuel

paperback/ gebrocheerd: € 18.00
De Rotterdamse auteur Chris Buitendijk kreeg enkele jaren geleden een oude Thora in handen en ging op zoek naar de geschiedenis achter ...

Meer boekennieuws op Facebook.