Hartwijzer

cardiologisch zapboek

B. Boon; R. Braam

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Hartwijzer

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789072219602, geïllustreerd, 288 blz., July 2009
Formaat: 23.1 (h) x 17.3 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 684 gram.

Uitgever: Thoeris, Uitgeverij

beschrijving

Hartwijzer gaat over hartziekten en wat je kunt doen om deze te voorkomen. Veel hartziekten worden veroorzaakt door een geduldige sluipmoordenaar, die in dit boek slagaderziekte heet, maar die de meeste mensen beter kennen als aderverkalking. De beste bescherming tegen slagaderziekte kan geen dokter je bieden, want de beste bescherming is preventie: het beperken van risicofactoren in je leefstijl. En dat doe je zelf.

Hartwijzer is een cardiologisch zapboek: geen boek om van kaft tot kaft te lezen, maar een boek dat het verband tussen cardiologische onderwerpen laat zien. Stel, je hebt een hartinfarct gehad. Hartwijzer biedt je dan niet alleen informatie over deze hartziekte, maar ook over de risicofactoren die het risico op herhaling groter maken, over slagaderziekte en over medicijnen om je bloeddruk of je cholesterolgehalte omlaag te brengen. Om makkelijk van het ene naar het andere onderwerp te zappen, hebben alle onderwerpen een nummer gekregen.

Hartwijzer is gemaakt ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). De NVVC zet zich in voor meer kennis van hartziekten, voor betere behandelingen en voor een beter begrip van de risicofactoren die tot hartziekten leiden. Vandaar dit boek. Zappen maar!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.