Motiveren kun je leren

Gidsen naar gezond gedrag, het handboek voor hulpverleners

Pauline Dekker; Wanda de Kanter

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Motiveren kun je leren

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789072219497, geïllustreerd, 175 blz., October 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Thoeris, Uitgeverij

illustrator: Marnix Rueb

beschrijving

Je patiënt heeft gezondheidsklachten die veroorzaakt worden door zijn eigen gedrag: hij rookt, drinkt, eet te veel en beweegt te weinig. Hij weet wel dat het ongezond is, maar hoe krijg je hem of haar zover dat hij zijn gedrag verandert? hoe begin je erover zonder dat je ruzie krijgt?
Longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter leggen in dit boek uit hoe het motiverende gesprek werkt, ofwel motivational interviewing (MI). MI is een bewezen effectieve methode om anderen aan te zetten tot een gedragsverandering. Met deze methode, die in de spreekkamer weinig tijd kost, boeken de auteurs zelf op de polikliniek veel succes. Door de juiste vragen te stellen, voelt de patiënt zich serieus genomen, maar wordt hij ook geconfronteerd met de gedachtekronkels waarmee hij zijn ongezonde gedrag probeert goed te praten.
Alleen de patiënt zelf kan zijn gedrag veranderen. Dit boek leert je hoe je als hulpverlener hem daarin kunt motiveren. Geschreven door twee hulpverleners is dit hét handboek voor artsen, verloskundigen, verpleegkundigen, jeugdartsen, mondhygiënisten, praktijkondersteuners van de huisarts, diëtisten en eenieder die probeert anderen gezonder te laten leven. Niet te vergeten: opvoeders!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.