Nederland stopt! Met roken

Pauline Dekker; Wanda de Kanter

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nederland stopt! Met roken

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789072219329, geïllustreerd, 240 blz., May 2008
Formaat: 23.0 (h) x 16.7 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 665 gram.

Uitgever: Thoeris, Uitgeverij

beschrijving

Dit handboek is een eye opener. De mythe van de verslaving, de tactieken van de tabaksindustrie, de gezond-heidsvoordelen voor wie stopt, maar ook de bedreigingen voor wie doorrookt alle facetten van het roken komen aan de orde.

Het StoppenStappenPlan helpt om goed voorbereid te gaan stoppen, onontbeerlijk voor een hoge succes-kans. Alle rookstopmethoden worden besproken: cold turkey, stoppen met en zonder begeleiding, met medicatie of nicotinevervangers. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen, belangrijk is dat de stopper zich voorbereidt, zijn motivatie pakt en de voor hem passende manier kiest.

Bekende Nederlanders vertellen over hun ervaringen met rokers, roken én met stoppen. Specialisten leggen uit waarom zij rokers motiveren om te stoppen.

Nederland stopt! Met roken is hét nieuwe handboek op rookstopgebied. Het is volledig gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar tegelijkertijd voor iedereen te begrijpen. Een must voor iedereen die wil stoppen.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatIedereen kan stoppen met roken, beweren longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter, vlak voor Wereld Niet Roken Dag. Met het glossy 'Nederland stopt! Met roken' geven ze rokers een duw in de goede richting.

Het moest een mooi boek worden, prettig om te lezen, niet belerend of moraliserend. Glossy, kortom, maar wel wetenschappelijk verantwoord. Want het gaat tenslotte om een doodserieuze zaak, en dat woord is hier niet toevallig gekozen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.