TMap Next BDTM

business Driven Test Management

Leo van der Aalst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
TMap Next BDTM

paperback/ gebrocheerd: € 24.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789072194923, geïllustreerd, 192 blz., July 2008
Formaat: 24.2 (h) x 16.1 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 460 gram.

Uitgever: Uitgeverij Tutein Nolthenius

beschrijving

TMap NEXT BDTM - Testen gestuurd vanuit de business case

Dit boek biedt de business- en IT-manager inzicht in de zakelijke sturingsmogelijkheden van het testproces: Business Driven Test Management (BDTM). BDTM stelt het resultaat voorop en geeft de opdrachtgever (business of IT-manager) van het testproces de mogelijkheid de afdekking van de risico's, de doorlooptijd en de kosten van het testproces te besturen, zowel in de planningfase als in de uitvoeringsfase.
Tevens bevat dit boek een inleiding en samenvatting van de Test Management approach TMap NEXT®. Dit is een testmethode die is samen te vatten in vier essenties:
- Business Driven Test Management (BDTM), handvatten voor de opdrachtgever om testen aan te sturen op basis van zakelijke gronden.
- Een volledige beschrijving van het testproces, van testmanagement tot testspecificatie en -uitvoering.
- Een complete 'gereedschapskist' met techniekbeschrijvingen en organisatorische en infrastructurele ondersteuning.
- De methode is adaptief en daarmee geschikt voor gebruik in de uiteenlopende situaties en omgevingen (nieuwbouw, onderhoud, waterval / iteratief / agile, maatwerk of pakketsoftware, outsourcing / offshoring).

TMap heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot dé standaard voor het testen van informatiesystemen en is in 2006 geactualiseerd onder de naam TMap NEXT. De kracht van TMap NEXT bestaat mede uit de vele praktijkervaringen die in het boek zijn verwerkt. Het boek is daarmee een waardevol hulpmiddel voor de huidige en toekomstige uitdagingen op testgebied. De methode wordt momenteel toegepast in honderden bedrijven en instellingen, waaronder de meeste Nederlandse en Belgische banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en overheidsinstellingen.
TMap NEXT BDTM bevat, naast een samenvatting, met name een verdere uitwerking van het Business Driven Test Management. Dit maakt het juist voor testmanagers tot een ideaal boek.

De schrijversvlnr: Ewald, Leo, Johan, Rob en Ben

Leo van der Aalst is een zeer ervaren internationale testconsultant en co-auteur van TMap NEXT. Rob Baarda heeft jarenlange ervaring als testconsultant en is een ervaren internationaal spreker over testen. Ewald Roodenrijs is een expert in testmanagement en in het professioneel inrichten van testen. Johan Vink is testmanager en gespecialiseerd in het opzetten van testorganisaties. Ben Visser is testmanager en gespecialiseerd in testprocesverbetering en testomgevingen.Website: www.tmap.net

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.