Identiteitsmanagement

beheersen van identiteiten

R. van der Staaij

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Identiteitsmanagement

paperback/ gebrocheerd: € 29.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789072194916, geïllustreerd, 240 blz., October 2008
Formaat: 24.0 (h) x 16.1 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 441 gram.

Uitgever: Uitgeverij Tutein Nolthenius

beschrijving

Algemeen

Identiteitsmanagement (identity management) is in de moderne informatiemaatschappij een van de meest belangwekkende disciplines van dit moment. Tal van actuele vraagstukken hebben er een relatie mee, zoals het bereiken van meer transparantie en efficiency bij het toekennen van autorisaties - een vereiste van veel moderne regelgevingen - maar ook onderwerpen die regelmatig het nieuws halen, zoals privacy en identiteitsfraude.

Dit boek beoogt een overzicht te bieden van de belangrijkste ontwikkelingen, standaarden en technieken op het terrein van identiteitsmanagement. Het boek is daarom relevant voor een brede doelgroep, variërend van beleidsmakers, managers en bestuurders tot auditors, beveiligingsdeskundigen en ICT-professionals.Dr. Rob van der Staaij heeft twintig jaar ervaring in verschillende disciplines, zoals research, training en consultancy, waarvan een groot deel op de terreinen van wet- en regelgeving, risicomanagement, informatiebeveiliging en vooral identiteitsmanagement. Hij heeft diverse grote organisaties begeleid bij de invoering van een identiteitsmanagementomgeving.
Thans is hij werkzaam voor Atos Origin (www.atosorigin.com), een consultancy-organisatie en ICT-dienstverlener die identiteitsmanagement als een van de aandachtsgebieden heeft

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.