Information Risk Management in de praktijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Information Risk Management in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 19.00

ISBN: 9789072194862, geïllustreerd, 138 blz., April 2008
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 285 gram.

Uitgever: Uitgeverij Tutein Nolthenius

redactie: P. Wemmenhove; J. Schreij; M. Arends

beschrijving

Information Risk Management

Information Risk Management in de praktijk geeft een indruk van de stand van zaken binnen het vakgebied informatiebeveiliging. Dit boek is interessant voor alle bestuurders en professionals die betrokken zijn bij de toepassing van informatie- en communicatietechnologie (ICT) om hun organisatie effectiever en efficiënter te laten functioneren.

Vanwege de steeds grotere verwevenheid van ICT met de business en de afhankelijkheid ervan is er in de loop der jaren ook een enorme complexiteit ontstaan. De meeste organisaties worden gekenmerkt door een veelheid van met elkaar samenwerkende informatiesystemen, infrastructuurcomponenten en werkwijzen om ICT te ontwikkelen en te beheren. Vrijwel niemand heeft nog het overzicht, met alle risico's van dien. Vanwege de afhankelijkheid en verwevenheid zijn deze risico's dus als business risico's te kwalificeren.

In dit boek staan het opsporen en identificeren van business risico's die samenhangen met de toepassing van ICT, het voorstellen, selecteren en implementeren van adequate beheers- en controlemechanismen centraal. Dit teneinde compliant te worden en te blijven en business risico's te minimaliseren! De lezer worden interessante bevindingen en leerzame suggesties aan de hand gedaan, die direct toepasbaar zijn in de alledaagse praktijk. De auteurs zijn allen werkzaam bij Atos Consulting op het vakgebied Information Risk Management, binnen de gelijknamige unit.

Peter Wemmenhove, Jurgen Schreij, Marcel Arends

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.