Wold Class finance in de praktijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wold Class finance in de praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 29.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789072194664, geïllustreerd, 330 blz., January 2003
Formaat: 24.1 (h) x 16.2 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 585 gram.

Uitgever: Uitgeverij Tutein Nolthenius

redactie: F. Conijn; E. Koops; R. Uiterlinden

beschrijving

Over het boek
Financiën, een wereld apart? Dat geldt al lang niet meer. Dit boek laat u ontdekken dat kennis van de financiële functie onmisbaar is voor alle managers!
In dit boek leest u op welke manier u uw financiële functie kunt inrichten volgens de meest actuele denkbeelden. Ook de praktijk van vandaag de dag krijgt ruime aandacht. Daarmee worden inzichten aangereikt die organisaties kunnen helpen hun financiële functie in meerdere aspecten tot 'World Class' te ontwikkelen. Onderwerpen die daarbij aan de orde komen zijn:
de voordelen die de internettechnologie biedt bij de inrichting van de financiële processen;

de interactieve rol voor de financiële functie in strategievorming, cost management, budgeting en forecasting;

snellere en efficiëntere afronding van maandrapportages;

betere besluitvorming door transparante managementinformatie;

hoe de controller 'in control' kan blijven in een snel veranderende omgeving.
Rode draad in het boek is het besef dat organiseren draait om het structureren van relaties, processen en informatie. Een 'World Class' financiële functie is geen losstaande entiteit, maar een samenspel van financiële processen die zich onder regie van de controller door de gehele organisatie afspelen. Gebeurt dat goed, dan ontstaat er vertrouwen en inzicht in de cijfers bij stakeholders binnen en buiten de organisatie, zodat gewenste acties kunnen worden ondernomen.

Voor wie
Dit boek is voor de (toekomstige) financieel managers, controllers en financieel directeuren die op de hoogte willen blijven van de trends en ontwikkelingen op hun vakgebied. Daarnaast kunnen projectleiders die veranderingen doorvoeren rondom de financiële functie veel baat hebben bij de praktijkervaringen die in dit boek aan de orde komen. De hoofdstukken in het boek kunnen afzonderlijk van elkaar worden gelezen.

Fred Conijn, Edward Koops en Rob Uiterlinden zijn werkzaam voor Atos KPMG Consulting in de unit World Class Finance. Regelmatig publiceren zij in vakbladen over hun vakgebied. Met dit boek delen zij hun eigen ervaringen en die van collega auteurs, met het doorvoeren van de nieuwste ontwikkelingen bij de 'early adaptors', als hun ervaring met het implementeren van reeds lang bekende 'World Class practices'.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.